Finansijsko knjigovodstvo

U praksi, finansijsko knjigovodstvo podrazumeva da knjigovođa evidentira sve vrednosne promene na imovini, prihodima, kapitalu, obavezama i rashodima pravnog lica koji nastanu u okviru konta.

Treba napomenuti da je konto svojevrsna tabela gde knjigovođe unose sva povećanja ili smanjenja vrednosti koje se na njemu evidentiraju. Jedna od prednosti našeg softvera je mogućnost da automatski knjiži sva dokumenta i smešta poslovne promene u pripadajuće knjige istovremeno dvojnog i prostornog knjigovodstva.

Knjigovođe takođe imaju mogućnost da unose ručno naloge, pri čemu možete da prilagodite celokupan program sopstvenim potrebama i navikama.

Naš program objedinjuje sve finansijske podatke iz ostalih delova programa kroz mehanizme automatskog knjiženja i oni uključuju sledeće dokumente:

 • Materijalno i robno knjigovodstvo
 • Maloprodaja 
 • Proizvodnja 
 • Dobavljači 
 • Kupci 
 • Osnovna sredstva 
 • Devizno poslovanje

Izrada bilansa, knjiženje naloga i glavna knjiga

U suštini, naš softver će vam obezbediti podršku u sledećim knjigovodstvenim funkcijama: izrada bilansa, knjiženje naloga i glavne knjige u skladu sa trenutnim zakonskim propisima koji regulišu ovu oblast računovodstva. Treba istaći da je podsistem finansijskog računovodstva baziran na principu dvojnog knjigovodstva.

Stoga, u njemu treba istaći sledeće celine kao što su bilansi i podsistemi izveštaja, glavna knjiga i knjigovodstveni iskaz, kontiranje i knjiženje podsredstvom naloga i kontni plan.

Automatski godišnji obračun

Naš softverki modul finansijskog poslovanja vam omogućava automatski godišnji obračun koji obuhvata sledeće stavke: 

 • Automatsko formiranje početnog stanja za novi period
 • Zaključak aktive i pasive 
 • Mogućnost obračunavanja dobiti i prenos na račune klase 7
 • Automatsko zatvaranje prihoda i rashoda

Nalog se knjiži na analitičkim kontima

Sve promene se knjiže samo kroz jednu opciju, a to je knjiženjem naloga. Nalog se knjiži na analitičkim kontima, a svi izveštaji sintetički i analitički se formiraju na osnovu proknjiženih naloga. Knjigovođe mogu direktno da knjiže naloge iz modula finansijskog knjigovodstva. Da biste nalog proknjižili on mora biti u ravnoteži, što znači da mora sadržati sledeće datume: datume knjiženja, datum dokumenta i datum prijema.

Naš računovodstveni program je jedinstven na tržištu zato što u mnogome olakšava posao računovođama i daje im mogućnost da blagovremeno informišu svoje klijente o neophodnim izmenama. 

U svakom momentu možete zatražiti našu stručnu pomoć ukoliko vam je neka od opcija našeg softvera nejasna.  Mi smo u mogućnosti da vam kroz naše tutorijale i TeamViewer objasnimo potrebne korake i upoznamo vas sa svim potrebnim modulima kako biste ispoštovali vaše klijente u na vreme obradili sve potrebne podatke. 

Jednostavnu i automatizovanu PDV prijavu

Uz naše finansijsko knjigovodstvo, možete očekivati jednostavno i brzo knjiženje, jednostavnu i automatizovanu PDV prijavu, detaljne izveštaje i operacije bez komplikovanih procedura. 

Naš modul je brz i efikasan što vam omogućava lako proknjižavanje analitičkih promena i promena vezanih za glavnu finansijsku knjigu. Kao korisnik, vi ste u mogućnosti da kroz razne vidove izveštaja, preglede, bilanse i kartice eksploatišete te podatke i dođete do željenih podataka. 

Sve je objašnjeno u našem korisničkom uputstvu kojem možete pristupiti putem našeg portala. Većina operacija se obavlja korišćenjem miša i tastature.

Vaš biznis je u  pravim rukama!

Pošaljite nam Email

Zatražite ponudu i rezervišite termin na telefon