Radni nalog, obično povezan sa materijalnim i robnim knjigovodstvom je interni dokument namenjen izmeni i naručivanju poslova unutar organizacije. On se izdaje u obliku dokumenta i služi za praćenje radova koje obavlja pravno lice, odnosno jedan ili više radnika na terenu.

Prilikom izdavanja radnog naloga, potrebno je da isti sadrži sve stavke kako bi radnici bili u potpunosti informisani o radovima koji ih očekuju na terenu ili proizvodnom pogonu.

Da bi jedan radni nalog bio ispravan, potrebno je da sadrži sledeće stavke: 

  • Broj radnog naloga 
  • Datum 
  • Vrstu posla 
  • Nalogodavac 
  • Izvršilac 
  • Zatraženi poslovi 
  • Posebne napomene

Vođenje utrošenih radnih sati i materijala po radnim nalozima

Stoga, naš knjigovodstveni program ima jedinstven modul koji vam omogućuje jednostavno vođenje utrošenih radnih sati i materijala po radnim nalozima. Kroz naš program imaćete uvid u zaposlene kojim su radni nalozi dodeljeni, kao i evidenciju utrošenih radnih sati i materijala.

Naš modul funkcioniše po principu zaključenih i nezaključenih radnih naloga. Treba napomenuti da svi nalozi koji su uneti u bazu podataka, a koji nisu zaključeni ili su delimično zaključeni se nalaze na aktivnoj listi radnih naloga i označeni su drugom bojom u zavisnosti od svog statusa.
Delimično zaključeni ili nezaključeni nalozi se bojom razlikuju od zaključenih naloga, kako bi ih lakše razlikovali. Kada odaberete jedan nalog, moći ćete da pogledate sve stavke radnog naloga, kreirate dostavnice i dokumentaciju. Ukoliko je potrebno, vi u svakom momentu možete ponovo otvoriti nalog i napraviti naknadne izmene.
Kada zaključite nalog, zaključavaju se i sve njegove stavke i on se uklanja sa liste aktivnih naloga. Na našem portalu možete pronaći primere radnih naloga pod tab-om „radni nalozi primeri“. Takođe možete pristupiti našem korisničkom uputstvu koje vam može pomoći da kreirate radne naloge na lak i jednostavan način.

Možete da otvorite neograničen broj radnih naloga

Naš modul radi uz glavnu verziju programa i dobija se besplatno, što znači da vi u svakom momentu možete da otvorite neograničen broj radnih naloga. Tu je potrebno da unesete sve stavke kako bi radnici kojima se izdaje radni nalog bili u potpunosti upućeni u radove koji od njih očekuju da izvrše.

Vaš biznis je u  pravim rukama!

Pošaljite nam Email

Zatražite ponudu i rezervišite termin na telefon